Overslaan ↓

UWC xperience

De UWC xperience zijn meerdaagse programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk leiderschap, op en tussen middelbare scholen in Nederland en in het zomerprogramma, de UWC summer xperience. UWC xperience richt zich op jongeren van 14 tot 18 jaar oud. De programma’s van UWC xperience verbinden en richten zich op de kracht van diversiteit. De deelnemers komen uit verschillende leerjaren en leerniveaus en hebben uiteenlopende achtergronden.

UWC xperience creëert ruimte, tijd en gelegenheid voor jonge mensen om elkaar te ontmoeten, te leren, reflecteren en impact te maken. Het programma bestaat uit workshops en spellen waarin ze ideeën, denkbeelden en ervaringen uitwisselen en inzicht krijgen in de werking en uitwerking van ondermeer in- en uitsluiting, privileges, samenwerking, gelijke kansen en democratische waarden. Op deze manier leren ze zichzelf en de ander (beter) kennen en krijgen ze handvaten en tools mee om zelf een positieve impact te maken in de maatschappij waar ze onderdeel van zijn.

Het programma sluit naadloos aan op het burgerschapsonderwijs en is daar voor middelbare scholen een  goede invulling voor.

De UWC xperience komt tot stand in samenwerking met onderwijspartners zoals IMC Weekendschool en Stichting Het Vergeten Kind, en met verschillende Nederlandse gemeenten.

Het trainersteam van UWC xperience bestaat uit inspirerende, professioneel opgeleide jonge mensen met een UWC of algemene trainersachtergrond, met een gedeelde passie voor de idealen van UWC.

 

 

De UWC summer xperience werd in 2017 mede mogelijk gemaakt door: