Overslaan ↓

Selectie

De aanmeldingsmodule voor de schooljaren 2020-2022 opent binnenkort.


Leerlingen die in 4 en 5 vwo of 5 havo zitten kunnen zich aanmelden voor de tweejarige IBDP-opleiding aan een UWC.

In het algemeen geldt dat geschikte kandidaten goed presteren op school, zich met enthousiasme voor hun medemens willen inzetten, breed geïnteresseerd zijn en een bijdrage willen leveren aan het sociale klimaat op school en de maatschappij. Voor UWC is het belangrijk dat je ook hebt nagedacht over wat jij voor de maatschappij kan doen, meer dan over welke kansen het voor jezelf oplevert.

Leerlingen van 5 vwo en 5 havo die aan het leeftijdscriterium voldoen en geselecteerd worden volgen de volledige tweejarige UWC opleiding; 5 vwo’ers doen daarmee dus een jaar langer over de middelbare school.

Hier tref je een overzicht van de randvoorwaarden waaraan kandidaten moeten voldoen.

Selectieprocedure
Aanmelden voor de tweejarige opleiding kan via het online aanmeldformulier. Na ontvangst van het aanmeldformulier bij UWC Nederland bestaat de selectie uit drie rondes: een papieren selectie waarbij je portfolio wordt beoordeeld; een landelijke selectiedag met groepsactiviteiten en een persoonlijk interview; en een eindinterview met vier selecteurs, waaronder een oud-leerling, een psycholoog en een onderwijsspecialist.

SELECTIERONDE         DATUM                           LOCATIE                                        
Sluiting aanmeldmodule & eerste ronde selectie    3 januari  2020  n.v.t.
Tweede ronde: nationale selectie  1 en 2 februari 2020  details volgen nog
Eindselectie  8 en 9 februari 2020  details volgen nog

Voor meer informatie, klik hier