Skip to content ↓

Aanmelden tweejarig programma van UWC

De aanmeldingsmodule voor schooljaren 2021-2023 is gesloten!

Het tweejarig IB Diploma Programme (IBDP) op een van de 18 scholen en colleges wereldwijd staat gelijk aan 5 en 6 vwo in Nederland. UWC Nederland selecteert ieder jaar leerlingen uit Nederland en de Nederlandse Antillen op basis van motivatie en potentieel. Hierdoor krijgt iedereen een kans, en spelen culturele, politieke, religieuze of economische achtergrond geen rol. 

Op 18 december was de deadline voor de aanmeldingsmodule 2021-2023. Op dit moment is de aanmeldmodule gesloten. Hou onze social media in de gaten voor de opening in het najaar 2021. 

Voor vragen stuur een mail naar selectie@uwc.nlDe online aanmeldmodule is geheel in het Engels. 


Aanmelding

Na je aanmelding via het aanmeldformulier, volgt een selectieprocedure die bestaat uit drie delen

  1. eerste selectie waarbij je portfolio wordt beoordeeld
  2. een groepsactiviteit met meerdere kandidaten
  3. een persoonlijk interview met de selectie commissie 

Half januari 2021 wordt bekend gemaakt of een kandidaat wordt uitgenodigd voor de groepsactiviteit en het interview. De kandidaat krijgt dan een uitnodiging voor 1 zaterdag of zondag in januari en 1 zaterdag of zondag in februari. Door de corona maatregelen organiseert UWC Nederland een virtuele selectie procedure.

Aanmaken account
  • Kandidaat: Wanneer je een account creëert op de aanmeldpagina, dien je eerst het een paar vragen te beantwoorden via welke route (zie onderaan deze pagina de routes om je aan te melden voor UWC) je je wilt aanmelden alvorens je kunt starten met jouw UWC-aanmelding. Mocht je na het aanmaken van een account geen bevestigingsmail hebben ontvangen, dan kan het zijn dat deze mail terecht is gekomen in je spambox.
  • Ouder(s) of mentor/docent: Wanneer u van uw zoon/dochter of leerling een uitnodiging krijgt om een aanbeveling te schrijven middels het aanmeldsysteem, dient u eerst een account aan te maken. Met behulp van dit stappenplan kunt u dit proces eenvoudig doorlopen. 

Aanmeldformulieren

Bij je aanmelding kun je je voorkeur aangeven voor een of meerdere UWC colleges. Gedurende het proces zal de selectiecommissie bekijken welke college het best bij je past en, als je geselecteerd wordt, een aanbod doen voor een bepaald college. Leerlingen met de Nederlandse nationaliteit die niet in Nederland wonen kunnen zich via UWC Nederland opgeven, en zijn verplicht in Nederland aanwezig te zijn bij de selectiedagen. Zij kunnen zich ook aanmelden bij de nationale organisatie (nationaal comité) van het land waarin zij wonen (als ze daar worden geaccepteerd).

Indien je je aanmeldt voor de nationale selectie van UWC Nederland, is het niet mogelijk je ook voor het Global Selection Programme (GSP) (zie hieronder) op te geven. Aanmeldingen bij het GSP met de Nederlandse nationaliteit of een andere band met Nederland worden ter informatie gedeeld met UWC Nederland zodat er geen dubbelingen kunnen ontstaan. Je maakt dus vooraf een keuze voor welke selectie route je kiest.


Alternatieve route naar UWC – Global Selection Programme (GSP)

Vanaf 2019 geldt een wereldwijde, centrale selectieprocedure voor leerlingen uit landen die geen eigen UWC organisatie en selectieproces hebben, en voor leerlingen die om andere redenen niet aan de eigen, nationale selectie kunnen meedoen. Kandidaten melden zich 9 tot 12 maanden voor het begin van het schooljaar aan en betalen het volledige schoolgeld zelf. Voor de GSP zijn geen beurzen beschikbaar.

Deze selectieprocedure is van dezelfde kwaliteit en grondigheid als de nationale selectieprocedure, maar staat daar volledig los van. De International Board van UWC stelt het aantal en de locatie vast van de plaatsen die voor deze selectieprocedure beschikbaar zijn.

Indien je je aanmeldt voor het Global Selection Programme (GSP), is het niet mogelijk je ook de nationale selectie van UWC Nederland of andere Nationale Comités op te geven. Aanmeldingen bij het GSP met de Nederlandse nationaliteit of een andere band met Nederland worden ter informatie gedeeld met UWC Nederland zodat er geen dubbelingen kunnen ontstaan. Je maakt dus vooraf een keuze voor welke selectie route je kiest.