Overslaan ↓

Aanmelden tweejarig UWC IBDP

1 november 2019 gaat de aanmeldingsmodule open voor
schooljaren 2020-2022

Het tweejarig IB Diploma Programme (IBDP) op een van de 18 scholen en colleges wereldwijd staat gelijk aan 5 en 6 vwo in Nederland. UWC Nederland selecteert ieder jaar rond de vijftien tot twintig leerlingen uit Nederland en de Nederlandse Antillen op basis van motivatie en potentieel. Hierdoor krijgt iedereen een kans, en spelen culturele, politieke, religieuze of economische achtergrond geen rol. 

Na je aanmelding via het aanmeldformulier, volgt een selectieprocedure, waarbij je na iedere ronde hoort of je doorgaat naar de volgende ronde. De online aanmeldmodule is geheel in het Engels. 

Bij je aanmelding kun je je voorkeur aangeven voor een of meerdere UWC colleges. Gedurende het proces zal de selectiecommissie bekijken welk college het best bij je past en, als je geselecteerd wordt, een aanbod doen voor een bepaald college. Leerlingen met de Nederlandse nationaliteit die niet in Nederland wonen kunnen zich via UWC Nederland opgeven, en zijn verplicht in Nederland aanwezig te zijn bij de selectiedagen. Zij kunnen zich ook aanmelden bij de nationale organisatie van het land waarin zij wonen (als ze daar worden geaccepteerd).


Alternatieve route naar UWC – Global Selection Procedure

Vanaf 2019 geldt een wereldwijde, centrale selectieprocedure voor leerlingen uit landen die geen eigen UWC organisatie en selectieproces hebben, en voor leerlingen die om andere redenen niet aan de eigen, nationale selectie kunnen meedoen. Kandidaten melden zich 9 tot 12 maanden voor het begin van het schooljaar aan en betalen het volledige schoolgeld zelf. Voor de GSP zijn geen beurzen beschikbaar.

Deze selectieprocedure is van dezelfde kwaliteit en grondigheid als de nationale selectieprocedure, maar staat daar volledig los van. De International Board van UWC stelt het aantal en de locatie vast van de plaatsen die voor deze selectieprocedure beschikbaar zijn.