Overslaan ↓

Impact UWC opleiding

Een UWC opleiding heeft een grote impact. Door de studie- en loopbaankeuzes van oud-leerlingen en de vanzelfsprekende manier waarop ze iets terug doen, hebben oud-leerlingen een grote invloed op de maatschappij.

Onze oud-leerlingen werken in de kunst, de wetenschap, het bedrijfsleven, de overheid en zelfs in de ruimte. Allemaal, van jongerenwerkers tot gespecialiseerde artsen, proberen ze een positieve impact te hebben op het leven van anderen. De Argentijnse marine-officier die in de Falklandoorlog veel levens redde door zijn vertrouwen in de Britten. De Canadese astronaut die overal ter wereld kinderen inspireert door ze naar de wereld als geheel te laten kijken. Maar ook de plastisch chirurg die zoveel mensen een betere kwaliteit van leven geeft. Daarnaast doet 82% van de Nederlandse oud-leerlingen vrijwilligerswerk.

De meer dan 60.000 alumni over de hele wereld steunen elkaar bij nieuwe initiatieven en professionele en persoonlijke vraagstukken. Daarbij biedt het netwerk 60.000 slaapplekken in alle uithoeken van de wereld.