Overslaan ↓

Prinses Alexia naar UWC Atlantic College in Wales

2 March 2021

Prinses Alexia, de tweede dochter van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima, heeft de grondige selectieprocedure van United World Colleges afgerond en zal vanaf september 2021 haar middelbare school voortzetten op het United World College in Wales. Op UWC Atlantic College zal zij het Diploma Programma van het Internationaal Baccalaureaat volgen, dat gelijkwaardig is aan 5 en 6 vwo in Nederland. Daarmee verruilt prinses Alexia het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, voor een uitdagende, internationale opleiding aan de kust van Zuid Wales.

UWC Nederland en United World Colleges International hanteren een gedegen selectieprocedure. Leerlingen worden geselecteerd op hun eigen kwaliteiten, potentieel en betrokkenheid, ongeacht hun (financiële) achtergrond. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk een opleiding aan een van de achttien United World Colleges wereldwijd te volgen. Ouders of verzorgers betalen schoolgeld naar draagkracht en krijgen, waar nodig en mogelijk, een gehele of gedeeltelijke beurs van UWC Nederland.

Prinses Alexia gaat op het United World College in Wales deel uitmaken van een groep van 360 internationale, geïnspireerde en gemotiveerde leerlingen met allerlei achtergronden. In Nederland biedt UWC Nederland ook voor middelbare scholen verschillende burgerschapsprogramma’s aan waaronder de online maatschappelijke escaperoom en het United World Programma.  Net als de prinses, worden alle UWC leerlingen van de scholen en van onze korte programma’s in Nederland onderdeel van het wereldwijde netwerk van changemakers, die een positieve impact willen maken in de maatschappij.

Op UWC Atlantic College treedt prinses Alexia in de voetsporen van haar vader, die van 1983 tot 1986 op het UWC college zat. UWC Nederland wenst haar een fantastische tijd toe.