Overslaan ↓

Buiten het klaslokaal

 

Confidence in effort, modesty in success, grace in defeat, fairness in anger, clear judgment even in the bitterness of wounded pride and readiness for service at all times.”

- Kurt Hahn, Founder of UWC

Creativity, Activity, Service

Creativity, Activity, Service is een essentieel onderdeel van de UWC opleiding. Leerlingen van alle leeftijden worden uitgedaagd om niet alleen in, maar ook buiten het klaslokaal het beste van zichzelf te laten zien op creatief, fysiek, sociaal en maatschappelijk gebied. UWC gaat hierin veel verder dan de eisen van het IB.

Het programma verschilt per UWC college en is aangepast aan de lokale omstandigheden. Leerlingen initiëren en organiseren het grootste deel van de activiteiten.

Creativity
Kunst en activiteiten die creatief denken en doen bevorderen. Bijvoorbeeld theater, muziek, kunstgeschiedenis, culturele reizen en dans.

Activity
Trainingen en fysieke uitdagingen zoals klimmen, kajakken, hiken, hardlopen, zaalsporten, duiken, skiën en andere activiteiten die op en rond het UWC college mogelijk zijn.

Service
Vrijwilligerswerk op en in de omgeving van het UWC college.

De locatie van iedere UWC school of college heeft andere behoeften; denk aan recyclingprojecten, werk in vluchtelingencentra, theaterprojecten met gehandicapten, het geven van Engelse les in de lokale gemeenschap, EHBO, reddingswerk, het opzetten van een biologische boerderij en presentaties geven over landen en culturen op de lokale basisscholen.

Kijk op de websites van de UWC scholen en colleges naar de specifieke activiteiten per school.

Projectweek

Een belangrijk onderdeel van het UWC leven is de Projectweek. Eenmaal per jaar krijgen leerlingen de kans om een eigen project te organiseren en zich te verdiepen in een onderwerp. Een week lang doen ze ervaringen op en ontdekken ze nieuwe dingen. Ze trekken er meestal op uit, veelal samen met een aantal medeleerlingen en mogelijk een docent. Na afloop maken ze een verslag.

Voorbeelden van projectweken zijn een bouwproject in een sloppenwijk door UWC Costa Rica, het organiseren en uitvoeren van een extreme hike door UWC Mostar, of kennismaken met landen en culturen zoals Berlijn, Cambodja, Bangkok of Istanboel.