Skip to content ↓

UWC Nederland

UWC Nederland doet fondsenwerving, leerlingenwerving, leerlingselectie en leerling- en ouderbegeleiding, onderhoudt het alumninetwerk voor de tweejarige IB-opleiding en de UWC xperience. Er zijn nationale organisaties in meer dan 159 landen.

Fondsenwerving voor leerlingen uit Nederland en de Caribische gebiedsdelen, voor internationale leerlingen op UWC Maastricht en de UWC xperience is een van de belangrijkste activiteiten van UWC Nederland. Bijdragen van oud-leerlingen, individuen, stichtingen, bedrijfsleven en overheden zijn van essentieel belang voor het UWC Beurzenprogramma. 

UWC Nederland besteedt veel aandacht aan het werven en selecteren van leerlingen en het begeleiden van leerlingen en hun gezinnen. Niet alleen op het college, maar ook daarna. Ook betrekken we deelnemers aan de UWC summer xperience bij de organisatie.

Het bestuur van UWC Nederland bestaat uit vrijwilligers, waarvan een groot deel oud-leerlingen, en wordt bijgestaan door een professionele organisatie. Daarnaast kent UWC Nederland een vereniging

UWC Nederland heeft de ANBI-status.