Overslaan ↓

UWC Nederland

Stichting UWC Nederland (Nationaal Comité) doet fondsenwerving, leerlingenwerving, leerlingselectie en leerling- en ouderbegeleiding, onderhoudt het alumninetwerk voor de tweejarige IB-opleiding en de UWC xperience. Er zijn nationale organisaties in meer dan 159 landen.

Fondsenwerving voor leerlingen uit Nederland en de Caribische gebiedsdelen, voor internationale leerlingen op UWC Maastricht en de UWC xperience is een van de belangrijkste activiteiten van Stichting UWC Nederland. Bijdragen van oud-leerlingen, individuen, stichtingen, bedrijfsleven en overheden zijn van essentieel belang voor het UWC Beurzenprogramma. 

Stichting UWC Nederland besteedt veel aandacht aan het werven en selecteren van leerlingen en het begeleiden van leerlingen en hun gezinnen. Niet alleen op het college, maar ook daarna. Ook betrekken we deelnemers aan de UWC summer xperience bij de organisatie.

Het bestuur van Stichting UWC Nederland bestaat uit vrijwilligers, waarvan een groot deel oud-leerlingen, en wordt bijgestaan door een professionele organisatie

Stichting UWC Nederland heeft een ANBI-status.