Overslaan ↓

United World Programma

United World Programma is onderdeel van UWC Nederland en maakt het gedachtegoed van UWC toegankelijk voor zoveel mogelijk jongeren in Nederland. Dit doet United World Programma door trainingsprogramma’s voor vrede en impact op en tussen middelbare scholen in Nederland.

De programma’s van het United World Programma verbinden en richten zich op de kracht van diversiteit. Jongeren worden samengebracht om met en van elkaar te leren. Persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk leiderschap staan hierin centraal. Zelfkennis en (zelf)bewustzijn zijn belangrijk om te ontwikkelen omdat je er zo achter komt op welke manier jij in het leven wilt staan en hoe je op jouw manier en met jouw talenten een bijdrage kunt leveren aan een vreedzame en duurzame wereld. Maatschappelijk leiderschap vloeit voort uit persoonlijk leiderschap.

Het trainersteam van United World Programma bestaat uit inspirerende, professioneel opgeleide jonge mensen met een UWC of algemene trainersachtergrond, en met een gedeelde passie voor de idealen van UWC en het werken met jongeren.

United World Programma werkt samen met gedreven partners om gezamenlijk een impact te maken in de levens van jongeren in Nederland én om zo een zo divers mogelijke groep jongeren binnen Nederland samen te brengen. Voorbeelden hiervan zijn  IMC Weekendschool, New Dutch Connections en Stichting Het Vergeten Kind.

Dankzij de volgende fondsen en samenwerkingspartners wordt het scholenprogramma van United World Programma mogelijk gemaakt:

  • VSBfonds: VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.
  • CJP
  • Nationale Postcode Loterij
  • Janivo Stichting
  • CVC Capital Partners

 

                   

   

Doneren