Overslaan ↓

Wat is UWC?

United World Colleges (UWC) is een wereldwijde onderwijsbeweging die mensen, landen en culturen samenbrengt voor een vreedzame en duurzame wereld.
 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Bij UWC inspireren we jongeren om hun talenten en energie in te zetten voor sociale verandering, ongeacht hun gekozen levenspad. UWC selecteert veelbelovende, gepassioneerde leerlingen van over de hele wereld en geeft ze de kennis, vaardigheden en het vertrouwen om het verschil te maken.

Hoe leer je iemand om een betere wereld te bouwen?

  • We zijn een echte wereldwijde beweging. UWC heeft 18 scholen en colleges op vier continenten. De meeste scholen en colleges richten zich op de leeftijdsgroep van 16 tot 19 jaar; sommigen ook op jongere leerlingen. Elke school heeft een unieke locatie en een eigen karakter, en gaat de uitdaging aan om de energie en het idealisme van jonge mensen om te zetten in empathie, verantwoordelijkheid en actiegerichtheid.
  • Wij staan voor diversiteit. De nationale comités van UWC, in meer dan 150 landen en territoria, werven en selecteren jongeren met verschillende achtergronden, culturen en ervaringen. Op elke UWC school of college maken de jongeren vrienden van over de hele wereld en krijgen hierdoor begrip voor verschillende manieren van denken.
  • We zijn selectief, maar niet exclusief. UWC leerlingen zijn gepassioneerd en idealistisch ,met een gedrevenheid om de wereld beter te maken. Wij vinden dat geld geen rol mag spelen bij goed onderwijs. Meer dan 80% van de door de nationale comités van UWC geselecteerde leerlingen ontvangt volledige of gedeeltelijke financiële steun, gefinancierd door onze genereuze donateurs. Jongeren uit conflictgebieden ontvangen al vele jaren beurzen voor UWC vanuit ons vluchtelingeninitiatief . Naast het tweejarig onderwijsprogramma hebben we kortere educatieve programma's met thema’s zoals leiderschap, gelijkheid en duurzaamheid, waardoor een grote groep jongeren in aanraking komt met de uitgangspunten van UWC over vreedzaamheid, duurzaamheid en inclusiviteit.
  • Dienstbaarheid en kennis zijn even belangrijk. Op onze scholen volgen leerlingen van 16 tot 19 jaar het International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP). Dit is een wereldwijd erkend onderwijsprogramma, mede ontwikkeld door UWC. De kennis en vaardigheden opgedaan in het IBDP bieden toegang tot (top)universiteiten over de hele wereld. Het IBDP zet leerlingen ook aan om hun eigen gemeenschap actief te ondersteunen en activiteiten te organiseren die leiderschap, teamwork, creativiteit en zelfvertrouwen ontwikkelen.
  • We bouwen een netwerk van rolmodellen. Het alumninetwerk van UWC bestaat uit bijna 60.000 oud-leerlingen uit alle hoeken van de wereld. Welk pad de geslaagden van UWC ook volgen, ze dragen hun leven lang de UWC waarden met zich mee en brengen grote en kleine veranderingen teweeg door hun acties, hun voorbeeldrol en onbaatzuchtig leiderschap.