Overslaan ↓

UWC onderwijsmodel & -principes

 

“There is more in us than we know if we could be made to see it; perhaps, for the rest of our lives we will be unwilling to settle for less.”

- Kurt Hahn, Founder of UWC

Wat maakt UWC uniek?

Wij geloven dat onderwijs jonge mensen moet inspireren en moet helpen ontdekken dat verandering mogelijk is en dat hun inzet belangrijk is.

Als UWC leerling ervaar je hoe jouw acties, onbaatzuchtig leiderschap en goed luisteren voor verandering zorgen. Je bent deel van activiteiten op jouw school en in de gemeenschap waar die deel van uitmaakt. En je doet ervaringen op die je voorbereiden om in het latere leven met vertrouwen en compassie een leiderschapsrol te spelen.

Hoe bereiken we dit?

Ons onderwijsmodel is gebaseerd op een aantal principes die je helpen het beste uit jezelf te halen - academisch, moreel, sociaal en emotioneel. Onze scholen hebben elk hun eigen identiteit, maar ze zijn gestoeld op een aantal gemeenschappelijke waarden:

  1. Onderwijs moet plaatsvinden in een diverse schoolomgeving. De groep leerlingen is een weerspiegeling van hun regio’s en sociale groepen en het brede spectrum aan spanningen tussen mensen.
  2. Onderwijs betekent een actieve bevordering van intercultureel begrip en het ontwikkelen van oprechte belangstelling voor de medemens, met als basis een gedeelde levenservaring en samenwerking. Daaronder vallen het praten over en het zoeken naar vreedzame oplossingen voor wereldwijde problemen.
  3. Fysieke fitheid en een gezonde levensstijl zijn randvoorwaarden voor de ontwikkeling van een gebalanceerde persoon.
  4. De kern van het leven op een UWC school of college is de interactie met de gemeenschap op de school. Dit houdt in dat iedereen volledig en actief meedoet.
  5. Leerlingen nemen positieve initiatieven bij duurzaamheidsproblemen op school en op individueel niveau.
  6. Leerlingen moeten de kans krijgen tot persoonlijk initiatief, zelfdiscipline en verantwoordelijkheid, om om te gaan met risico’s en kansen te grijpen. Volwassenen zijn aanwezig om, waar nodig, aanmoediging, ondersteuning en sturing te geven.
  7. Iedereen bezit unieke talenten en vaardigheden. Elke school en college biedt programma’s die leerlingen helpen zichzelf volledig te ontwikkelen.

Op deze principes zijn onze aanpak en ons curriculum gebaseerd en we hebben al duizenden mensen inspiratie, vaardigheden en vertrouwen gegeven om verandering teweeg te brengen.

Na UWC kun je hiermee door naar een universiteit, een andere opleiding, of wat er ook maar op je pad komt dat bij je past.

Eén ding is zeker: je vertrekt met een sterke academische basis. Maar ook met meer kennis van en begrip voor jezelf en de wereld om je heen, en bovenal het vermogen om anderen te helpen.

Het is onderwijs, maar dan op een andere manier.