Overslaan ↓

United World Programma

United World Programma biedt een meerdaags trainingsprogramma op en tussen middelbare scholen in Nederland gericht op vreedzame en een duurzame toekomst. 

De jongeren gaan op een afwisselende en creatieve manier aan de slag met thema’s als identiteit, effectieve communicatie, diversiteit, persoonlijke ontwikkeling en burgerschap. Tenslotte zijn zelfkennis en (zelf)bewustzijn belangrijk om te ontwikkelen, omdat je er zo achter komt op welke manier jij in het leven wilt staan en hoe je op jouw manier en met jouw talenten een bijdrage kunt leveren aan een vreedzame en duurzame wereld. Middels de changemakers movement worden jongeren in de laatste stap aangemoedigd om hun talenten in te zetten voor de wereld van morgen. Eventueel onder de begeleiding van een coach van KidsRights.

Iedere trainer stemt de training af op de betreffende doelgroep. Dit doet hij met behulp van de UWC gereedschapskist bestaande uit actieve werkvormen, experience based learning games, debatteren, teambuilding, een online escaperoom, creatieve vormgeving en new media opdrachten.

Door mee te doen aan het programma:

  • Reflecteren de leerlingen op hun eigen levens, ervaringen, achtergrond en cultuur
  • Leren leerlingen zichzelf, hun passies, kwaliteiten en grenzen (beter) kennen
  • Worden leerlingen zich bewust(er) van privilege en processen van in- en uitsluiten
  • Leren jongeren over jongerenrechten
  • Ontstaat er meer openheid tussen leerlingen en meer begrip voor elkaar
  • Wordt (oplossingsgerichte) communicatie en samenwerking versterkt
  • Krijgen de leerlingen handvatten mee om ook na het programma aan hun persoonlijke ontwikkeling te blijven werken
  • Zetten leerlingen een concrete stap om een positieve bijdrage te leven in hun (directe) omgeving

Het trainingsprogramma vindt plaats op een datum naar keuze. De groep kan bestaan uit mentorklassen, maar wij stimuleren het mixen naar groepen van verschillende niveaus en leerjaren, afhankelijk van het doel van de school. Het is mogelijk om groepen simultaan het programma burgerschap te bieden.

OOK ENTHOUSIAST? LAAT HIERONDER JE GEGEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT OP.

NOG NIET ENTHOUSIAST? LAAT ALSNOG HIER JE GEGEVENS ACHTER, DAN GEVEN WIJ JOU NET DAT LAATSTE ZETJE ;)

Mocht je geĆÆnteresseerd zijn in het tweejarig programma van UWC, ga dan naar contact en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Op zoek naar een uitgebreid programma burgerschap voor een langere periode? Kijk dan eens bij onze 10 days of changemaking

United World Programma is op zoek naar freelance trainers. Interesse? Klik hier