Skip to content ↓

UWC geschiedenis en het ontstaan

In de turbulente wereld van de 21ste eeuw zijn de missie en doelstellingen van UWC nog even actueel als bij de oprichting in 1962 - misschien zelfs wel meer

UWC werd opgericht in 1962 met UWC Atlantic College in Wales als eerste school. De Koude Oorlog was op zijn hoogtepunt en een aantal enthousiaste wereldverbeteraars wilde jonge mensen uit verschillende landen bij elkaar brengen en ze door onderwijs op basis van een gedeelde leerervaring, samenwerking en onderling begrip opleiden als ambassadeurs van vrede.

Het onderwijsconcept van UWC werd gebaseerd op de ideeën van Kurt Hahn, een van de stichters van de UWC beweging. Hahn geloofde dat school een voorbereiding moet zijn op het leven, en niet alleen op de universiteit, en dat onderwijs leerlingen weerbaarheid moet bijbrengen en ze succes en falen moet laten ervaren.

In de oprichting van UWC in 1962 kwamen alle denkbeelden van Hahn over onderwijs samen. Hij was een pionier op het gebied van onderwijs. Eerder was hij al betrokken bij de Salem School in Duitsland en Outward Bound. In 1958 was hij aanwezig bij een conferentie van het NATO Staff College, waar hij geïnspireerd raakte door de samenwerking tussen de partijen die elkaar in de Tweede Wereldoorlog hadden bevochten. Hij bedacht dat, als we jonge mensen van over de hele wereld samen onderwijs geven, we toekomstige conflicten zouden kunnen voorkomen. Vanuit dit geloof in de macht van onderwijs om de wereld te veranderen, is de UWC beweging ontstaan, met als missie om onderwijs de kracht te maken om mensen, naties en culturen samen te verbinden voor vrede en een duurzame toekomst.

Page 1

Tijdlijn (Engels)

UWC vandaag

18


Er zijn 18 UWC scholen over 4 verschillende continenten.

>150


UWC is vertegenwoordigd in meer dan 150 landen door nationale comités.

60,000


 Meer dan 60,000 studenten uit 180 landen hebben gestudeerd aan een UWC school of hebben deelgenomen aan een zomerprogramma.