Overslaan ↓

UWC geschiedenis & gedachtengoed

In de turbulente wereld van de 21ste eeuw zijn de missie en doelstellingen van UWC nog even actueel als bij de oprichting in 1962 - misschien zelfs wel meer

UWC werd opgericht in 1962 met UWC Atlantic College in Wales als eerste school. De Koude Oorlog was op zijn hoogtepunt en een aantal enthousiaste wereldverbeteraars wilde jonge mensen uit verschillende landen bij elkaar brengen en ze door onderwijs op basis van een gedeelde leerervaring, samenwerking en onderling begrip opleiden als ambassadeurs van vrede.

Het onderwijsconcept van UWC werd gebaseerd op de ideeën van Kurt Hahn, een van de stichters van de UWC beweging. Hahn geloofde dat school een voorbereiding moet zijn op het leven, en niet alleen op de universiteit, en dat onderwijs leerlingen weerbaarheid moet bijbrengen en ze succes en falen moet laten ervaren.

In de oprichting van UWC in 1962 kwamen alle denkbeelden van Hahn over onderwijs samen. Hij was een pionier op het gebied van onderwijs. Eerder was hij al betrokken bij de Salem School in Duitsland en Outward Bound. In 1958 was hij aanwezig bij een conferentie van het NATO Staff College, waar hij geïnspireerd raakte door de samenwerking tussen de partijen die elkaar in de Tweede Wereldoorlog hadden bevochten. Hij bedacht dat, als we jonge mensen van over de hele wereld samen onderwijs geven, we toekomstige conflicten zouden kunnen voorkomen. Vanuit dit geloof in de macht van onderwijs om de wereld te veranderen, is de UWC beweging ontstaan, met als missie om onderwijs de kracht te maken om mensen, naties en culturen samen te verbinden voor vrede en een duurzame toekomst.

Page 1

Timeline

UWC Today

18


There are 17 UWC schools and colleges

150


We are represented in more than 150 countries through our national committees.

60,000


More than 60,000 students from over 180 countries have studied at UWC schools and colleges and on our short course programmes.