Skip to content ↓

Scholen en colleges

De UWC scholen en colleges bieden uitdagend onderwijs met impact aan 9.500 leerlingen per jaar, in 18 landen op 4 continenten. Op de UWC scholen en colleges zitten leerlingen in de leeftijd van 3 tot 19 jaar; de UWC's bieden het tweejarig IB Diploma Programme voor leerlingen in de laatste twee jaar van het vwo.

Alle scholen en colleges hebben hun eigen identiteit en ze leggen specifieke accenten in het curriculum, ingegeven door het land, de specifieke locatie, de culturele context en de gemeenschap waarin ze zijn ingebed. Ze zijn allemaal UWC’s vanwege hun diverse leerlingengemeenschap, met leerlingen van over de hele wereld met uiteenlopende achtergronden, die samen leven en leren, en alle UWC's hebben natuurlijk hun gezamenlijke missie om met onderwijs te werken aan vrede en duurzaamheid.

UWC Nederland is één van de grondleggers van UWC Maastricht, opgericht in 2009. De campus van UWC Maastricht werd in 2013 geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, alumnus UWC Atlantic 1983-1985. 

Page 1

18 Colleges
Worldwide