Overslaan ↓

Over UWC Nederland

Stichting UWC Nederland (Nationaal Comité) doet fondsenwerving, leerlingenwerving, leerlingselectie en leerling- en ouderbegeleiding, onderhoudt het alumninetwerk en organiseert United World Programma's. Er zijn nationale organisaties in meer dan 159 landen.

Fondsenwerving voor leerlingen uit Nederland en de Caribische gebiedsdelen, voor internationale leerlingen op UWC Maastricht en United World Programma is een van de belangrijkste activiteiten van Stichting UWC Nederland. Bijdragen van oud-leerlingen, individuen, stichtingen, bedrijfsleven en overheden zijn van essentieel belang voor het UWC Beurzenprogramma. Stichting UWC Nederland heeft een ANBI-status.

Stichting UWC Nederland besteedt veel aandacht aan het werven en selecteren van leerlingen en het begeleiden van leerlingen en hun gezinnen. Niet alleen op het college, maar ook daarna. 

Het bestuur van Stichting UWC Nederland bestaat uit vrijwilligers, waarvan een groot deel oud-leerlingen, en wordt bijgestaan door een professionele organisatie. 

In Nederland kent UWC een professionele organisatie genaamd Stichting UWC Nederland (Nationaal Comité). UWC Nederland doet fondsenwerving, leerlingenwerving, leerlingselectie en leerling- en ouderbegeleiding, onderhoudt het alumninetwerk en organiseert United World Programma's.

Page 1