Overslaan ↓

UWC Art for Impact

20 November 2020


Topkunstenaars en United World Colleges solidair in tijden van Corona

Steun onderwijs en een betere wereld

 

 

 

 

 

 

 

Van 20 tot 30 november is de webshop van UWC Art for Impact geopend. Nederlandse topkunstenaars, waar onder Berend Strik, Viviane Sassen, Jan Hendrix, Jan Cremer, Wim van Egmond, Sebastiaan Bremer en Peter Peereboom, verkopen hun werken en dragen hiermee bij aan kansen voor Nederlandse jongeren met betrokkenheid en talent, maar onvoldoende financiële middelen. Met een beurs kunnen ze 5 en 6 vwo doen aan een van de achttien wereldwijde scholen van United World Colleges (UWC).

Op ieder van de achttien UWC scholen zitten leerlingen met 80 tot 100 nationaliteiten, veelal met een bijzondere geschiedenis, waarvan het grootste deel een gehele of gedeeltelijke beurs krijgt. De internationale organisatie van UWC geeft jaarlijks minimaal honderd jongeren met een vluchtelingenachtergrond de kans een UWC opleiding te volgen met een volledige beurs.

Marije Adriaansens, Directeur UWC Nederland: “UWC Art for Impact is ontstaan vanuit het idee dat United World Colleges en kunst nauw aan elkaar verwant zijn. Kunst biedt een venster op de wereld en geeft andere perspectieven. Dat is precies de manier waarop UWC de leerlingen wil inspireren. Wij zijn erg blij dat er ook dit jaar weer veel topkunstenaars hun werk in onze webshop willen aanbieden. Zo ondersteunt iedere aankoop zowel de kunstenaar als United World Colleges.”

De webshop van UWC Art for Impact is geopend van 20 tot 30 november 2020. Op de website vindt u meer informatie over de kunstenaars en kunstwerken. 

UWC Art for Impact 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door UBS Global Wealth Management.

De kunstenaars en organisaties die UWC Art for Impact dit jaar steunen:

Berend StrikViviane SassenJan HendrixJan CremerWim van EgmondSebastiaan BremerPeter PeereboomMarie-Claire GreveEva CrebolderEline de JongeHenk WildschutDagmar van WeeghelSuzette BousemaAnnelies DamenEmilie HudigAlexander SporreLisette van HoogenhuyzeSophie SteengrachtPieter LemmensSam HersbachArnout KillianWim van EgmondSam Drukker