Overslaan ↓

UWC Nederland selecteert nieuwe lichting van 24 leerlingen

15 May 2023

UWC Nederland is verheugd om te melden dat we dit jaar weer leerlingen hebben geselecteerd. Zij hebben met succes de selectie doorlopen. In totaal zijn er 24 leerlingen geselecteerd die elk naar één van de 18 United World Colleges wereldwijd zullen gaan. Zij vormen de nieuwe jaargroep van 2023 – 2025.

Na de zomer zullen zij het tweejarige Internationaal Baccalaureaat programma volgen. Naast het academisch programma zijn vrijwilligerswerk, sport en creativiteit belangrijke onderdelen van het curriculum.

UWC is een wereldwijde onderwijsbeweging die mensen, landen en culturen samenbrengt voor een vreedzame en duurzame wereld. Diversiteit is belangrijk: jaarlijks worden er wereldwijd maatschappelijk betrokken leerlingen uit meer dan 150 landen van verschillende culturele en sociaal-economische achtergronden geselecteerd. Zij studeren en leven samen op een college. Eén ding hebben de leerlingen gemeen: vanuit idealisme zetten zij zich in voor een betere wereld.

UWC zet zich in voor kansengelijkheid en selecteert uitsluitend op basis van motivatie, idealisme en academische vaardigheden en niet op basis van financiële achtergrond. De meerderheid van geselecteerde leerlingen ontvangt een gehele of gedeeltelijke beurs. Deze worden bekostigd door donaties om het onderwijs toegankelijk te houden voor iedereen die in aanmerking komt.

Meer informatie is te vinden op uwc.nl

Bent u journalist en heeft u persvragen?
Neem dan contact op met pers@uwc.nl of via het persnummer 06 57 29 27 44