Overslaan ↓

Yareth Kostons

9 December 2019

UWC ISAK Japan 2018-2020

UWC ISAK Japan heeft mij mogelijkheden aangeboden die ik nooit eerder als mogelijk had beschouwd. Door de vrijheid en steun die wij van de school krijgen kon ik met enkele medestudenten een project oprichten om voor de LGBT+ gemeenschap in Japan op te komen. Project Koe 声. Een droom die ik sinds jong altijd waar had willen maken.

Als Project Koe 声 streven wij om de levenssituatie van de LGBT+ gemeenschap in Japan te verbeteren.

Japans is een land waar de mensenrechten van de LGBT+ gemeenschap nog worden geschonden. Wij willen dit hier verandering in brengen door een lokale vergunning die homoseksuele paren in Karuizawa dezelfde rechten gunt als heteroseksuele paren. Daarbovenop willen wij ook anti-pest reglementen in Karuizawa laten herzien, wat het het pesten van de LGBT+ gemeenschap verbiedt. Het einddoel van ons is om onze ideeën en voorstellen aan de gemeenteraad te presenteren.

Mijn meest gedenkwaardig moment was het geven van educatieve workshops over de LGBT+ gemeenschap op een Japanse middelbare school in Karuizawa. Hierbij konden wij op een persoonlijk niveau met de studenten omgaan, en één op één hun persoonlijke ervaringen horen over dit onderwerp. Het was ontzettend leerzaam en emotioneel om van deze studenten te horen hoe zij erover denken, maar ook een uitdaging om open te praten hierover met Japanse jongeren, in wiens cultuur het taboe is om LGBT+ te zijn. 

In mijn tweede jaar zijn we ontzettend sterk van start gegaan met dit project. We hebben een brief gekregen van de gemeenteraad waarin staat dat zij met ons willen vergaderen over onze plannen tegen pesten. En dat is precies wat wij hebben gedaan! De gemeenteraad van Karuizawa staat open voor onze plannen om het reglement bij te werken om de LGBT+ gemeenschap mee te laten tellen. Daarnaast willen zij met ons in contact blijven, zodat wij meer met de lokale scholen kunnen werken. Project Koe 声 is een groot succes geworden, en wat begon als een idee voor mij, is werkelijkheid geworden. En dit zou nooit mogelijk zijn geweest zonder de UWC beweging die ons zo sterk steunt en helpt om onze dromen waar te maken.

Yareth
UWC ISAK Japan 2018-2020